[ad_1]
Kitap ismi Fahişe olan ve birden çok kitap sever aracılığıyla aranan Fahişe kitabını siz kıymetli okurlarımız için PDF dosyası halinde sunmaya çalıştık. Öncelikle
Fahişe kitabını PDF indirmeden önce sizlere Fahişe kitabı ile ilgili bir kaç bilgi verelim…
Fahişe kitabının yazarları Nelly Arcan olan ve 154 sayfalık kitap 2005 senesinde Edebiyat kategori bölümünde yerini almıştır.
Fahişe kitabını yazımızın alt bölümünden Fahişe PDF indir butonuna tıklayarak bilgisayarınıza yahut telefonunuza Fahişe kitabını indirebilirsiniz.
Bu yarı otobiyografik romanda romantik bir hikaye anlatılmıyor. Öyle maddi imkansızlıklar yüzünden kötü yola düşen, çileli bir hayat sürdükten sonra filmlerdeki gibi trajik bir ölümle hayata veda eden “altın kalpli” bir fahişe beklemeyin sakın. Bir yandan yakasını bırakmayan baştan çıkarma arzusu, öte yandan da yaşamının kendisini ölümün kıyısına getiren bir seyir izlemesi yüzünden fahişeliğe sürüklenen genç bir kadınla; klişelere sığmayacak kadar gerçek, ete kemiğe bürünmüş bir fahişeyle yüz yüzeyız. Bu en eski mesleği icra ederken ölmüş kız kardeşinin adını kullanan, kendi yarattığı cehennemden bir çıkış yolu ararken ailesini, arzularını, seçimlerini sorgulayan…
Nüvesini masum bir günlük oluşturmuş bu romanın. Nelly Arcan yirmili yaşlarının başında Montreal’de fahişelik yaptığı sıralarda yaşadığı duygusal çalkantıları; kendi geçmişi, kişisel tarihi ve kadınlığı üzerine düşüncelerini yazarken, günlüğünün sayfalarından git gide artan umarsızlık ve öfke dolu çığlığın günün birinde kendisine edebiyat dünyasının kapılarını açacağından habersizdi tabi ki. İçinde hem arkaik hem de rahatsız edici bir şeyler barındıran bir hazzın ve mahremiyetiyle utanç veren bir yıkımın çığlığıydı bu. Arcan’ın hayata uyanışının evrelerini, senelera yayılan bir “cehenneme iniş” sürecini bir monolog, bir iç dökme şeklinde anlattığı Fahişe, Fransa’da yayımlandığında o bildik, yavan “edebiyat mı, değil mi, özyaşam ne denli edebiyat olabilir” tartışmasını bir kez daha gündeme getirdi. Öyle ya, yaşanmış deneyim, edebiyat olabilir miydi? Öyleyse herkesin yaşamı romandı. Fahişe her ne kadar gerçekçi bir roman, bir otobiyografi, itiraf, tanıklık olarak sunulsa da, Nelly Arcan “edebi bir tarafgirliğin ve nefretin estetiğinin” kendisini farklı zamanlarda gerçeklikten uzaklaştırdığını dile getiriyor. Zira o, ne katışıksız kurmacaya ne de katışıksız otobiyografiye inanıyor.
21. yüzyılın başında kadın erkek ilişkilerine dair radikal bir kitap.
Stanley Péan, Librairie Pantoute
[ad_2]